domingo, 7 de junio de 2009

Inaugurades les obres d'urbanització de Ca l'Oliveres i El Pla

El passat 24 d’abril es van inaugurar les obres d’urbanització de Ca l’Oliveres i El Pla, unes obres que han estat realitzades per l’Empresa Municipal d’Obres i que estaven contemplades dins de l’actual Pla d’Ordenació Urbanística Municipal.

Durant l’acte d’Inauguració, el 1er tinent alcalde i regidor d’Infraestructures i equipaments, Josep Santiago, va voler reconèixer “l’esforç que han fet tots els veïns i veïnes de la zona per poder tirar endavant amb aquestes obres, i molt més tenint en compte el moment de crisi en el que es trobem”. Per la seva part, l’alcalde, Ignasi Simón, va agrair a tots els veïns i veïnes “la paciència que han tingut durant tot aquest temps que han durat les obres. Ara es veuen els resultats i l’esforç ha valgut la pena”. L’alcalde va destacar sobretot l’actuació realitzada al c. de Castelló de la Plana, perquè “aquest serà a partir d’ara una de les arteries principals del municipi, amb una amplada de 24 metres i zones d’aparcament serà, a més, el camí principal d’entrada de la futura biblioteca”.

Després dels parlaments i la tallada de la cinta tota la comitiva i el públic assistent van fer un passeig per tota la zona sobre la que s’ha realitzat l’actuació urbanísitica.

Les obres a la zona d’El pla van començar al juny de 2007 i la zona urbanitzada ha estat d’uns 10.000 m2. L’actuació a la zona d’El Pla ha consistit en la prolongació de l’Avinguda dels Països Catalans fins al carrer de Mallorca, així com l’obertura dels carrers d’Eivissa, Menorca i la rehabilitació de la vorera nord del carrer de Formentera. Aquests carrers s’han dotat de tots els serveis necessaris (aigua, llum, telèfon i gas) de manera soterrada, s’han pavimentat, s’hi ha instal•lat l’enllumenat públic, l’arbrat i el mobiliari urbà i s’ha senyalitzat amb semàfors la cruïlla dels carrers Formentera amb Anselm Clavé. També s’ha enjardinat i arbrat la zona verda que transcorre paral·lela a la carretera des del carrer de Formentera fins al carrer de Mallorca, on s’ha habilitat un camí asfaltat per a vianants i bicicletes i on també hi haurà un parc infantil.
Amb aquesta actuació, l’Avinguda dels Països Catalans a partir del carrer Formentera i fins al carrer de Mallorca serà d’un sol sentit de circulació i disposarà d’aparcament en cordó. D’altra banda, els carrer d’Eivissa i Formentera no tindran sortida al carrer d’Anselm Clavé i el transit de vehicles estarà restringit únicament als veïns.


La zona de Ca l’Oliveres també ha viscut una actuació d’urbanització sobre un terrenys de 5.000 m2 que va començar al maig de 2007. En aquest cas les obres han consistit en l’obertura dels carrers d’Alacant i Castelló de la Plana des de l’Avinguda dels Països Catalans fins al carrer d’Anselm Clavé, així com la prolongació dels carrers Folch i Torres i Prat de la Riba fins al carrer de Castelló. Igual que en l’actuació d’El pla, els carrers sobres els que s’ha treballat, s’han dotat del serveis necessaris de manera soterrada, s’han pavimentat, s’hi ha instal•lat l’enllumenat, l’arbrat i el mobiliari urbà i s’ha semaforitzat la cruïlla del carrer de Castelló amb el d’Anselm Clavé.
A partir de la seva inauguració, el carrer Castelló de la Plana, de 24 metres d’amplada, constituirà una arteria important de circulació pel municipi. A més, disposarà de més de 50 places d’aparcament per als veïns i veïnes i per als usuaris i usuàries de la futura biblioteca de Ca l’Oliveres que tindrà l’entrada principal per aquest carrer.

font: www.llicamunt.cat